Elsősegélynyújtó hely üzemeltetése

ELSŐSEGÉLYNYÚJTÓ HELY ÜZEMELTETÉSE

 
A VB Ambulance csapata vállalja elsősegélynyújtó hely kiépítését és üzemeltetését mentőápolóval, mentőtiszttel, vagy orvossal + a feladat ellátásához szükséges mentéstechnikai eszözökkel.

Elsősegélynyújtó hely javasolt:
- sportpályákon, spotcsarnokokban
- plázákban, bevásárlóközpontokban
- kalandparkokban
- strandokon, fürdőkben
- szállodában
- sípályákon, jégpályákon
- gyárakban, üzemekben
- gyószergyárakban, vegyipari létesítményekben

Több komoly referenciával is rendelkezünk ezen a területen, melyből szakmailag az Eplényi Síaréna az Eplényi Bringapálya a legkiemelkedőbb.

Mentőápolói ügyelet:
Elsősorban közepes szintű sürgősségi ellátásra alkalmas ügyelet. Szükség esetén a sérült továbbszállításáról gondoskodó szakszemélyzettel.
Személyzete: nagy gyakorlattal rendelkező mentőápoló (mentőszakápoló, KIM-es ápoló)
Felszerelés: sürgősségi táska + defibrillátor + egyéb szükséges mentéstehnikai felszerelés

Mentőtiszti ügyelet:
Magas szintű oxyológiai (sürgősségi) ellátást biztosító ügyelet.
Személyzete: nagy gyakorlattal rendelkező diplomás mentőtiszt, + szükség esetén mentőápoló
Felszerelése: sürgősségi táska + defibrillátor + egyéb szükséges mentéstechnikai felszerelés

Természetsen az elsősegélynyújtó hely kialakítását a Megbízóval közössen végezzük, hogy egyéb speciális igényeknek is meg tudunk felelni. Igény esetén a már meglévő elsősegélynyújtóhely átalakítását is elvégezzük, az új jogszabályoknak megfelelően.

Új megbízóink részére, a szerződés ideje alatt díjmentesen vállaljuk defibrillátor kihelyezését, melynek használatáról az ott dolgozók alkalmazottak is oktatást kapnak.

Strand elsősegélynyújtó hely: (78/2008 Korm.rendelet)

12. A fürdési idényben 500 főt elérő vagy meghaladó átlagos napi vendéglétszámot meghaladó fürdőhely üzemeltetője köteles

a) a nyitva tartás időtartama alatt biztosítani:

aa) vízi mentésben jártas úszómesteri ügyeletet,

ab) 1000 fő/nap átlagos vendégszám esetén elsősegélynyújtó helyet, és legalább egy, mentőtiszti szakképesítéssel rendelkező személy vagy olyan orvos jelenlétét, aki az Országos Mentőszolgálat által szervezett oxyologiai tanfolyamot elvégezte, tanfolyamzáró vizsgát tett, és az előírt gyakorlatokat teljesítette;

b) és az ügyeleti helyet feltűnő jelzéssel a fürdőzők tudomására hozni;

c) üzemeltetési naplót vezetni a vendégforgalom napi adatairól, balesetekről, a vízminőséggel összefüggő változásokról és egyéb rendkívüli eseményekről.

13. A 12. pont alatt felsorolt kötelezettségek a fürdési idényre eső munkaszüneti- és ünnepnapokra korlátozva vonatkoznak a fürdőhely üzemeltetőjére, amennyiben a fürdőzők átlagos létszáma az ilyen napokon eléri vagy meghaladja az 1000 főt.

elsősegélyhely, elsősegélynyújtó hely, elsősegélyhely, elsősegélynyújtó hely, elsősegélyhely, elsősegélynyújtó hely, elsősegélyhely, elsősegélynyújtó hely, elsősegélyhely, elsősegélynyújtó hely, elsősegélyhely, elsősegélynyújtó hely, elsősegélyhely, elsősegélynyújtó hely