Szórakozóhelyek eü. biztosítása
 

Szórakozóhelyek Egészségügyi Biztosítás

 
 

A közelmúltban történt sajnálatos tragédia kapcsán előtérbe került 5/2006 (II.7.) EüM rendelet, mely a szervezőknek előírják a kötelező egészségügyi biztosítást.

Az említett jogszabály alapján már minden 1001 fő alatti létszámnál szükséges a gyalogőrség megszervezése. Ez pontosan azt jelenti, hogy nincs minimum résztvevő létszám, tehát egy kisebb rendezvények is előírás a minimum mentőápolói szintű gyalogőrség megszervezése.

Szórakozóhelyeken feállítható "mini oxyológiai" sátrakkal is rendelkezünk a megbízóink igényeinek maximális kielégítése céljából, melyben az egészségügyi biztosítás a szórakazóhely megzavarása nélkül diszkréten ellátható.

Gyalogőrség:

A rendezvény egészségügyi biztosításának azon formája, amelynél a rendezvény résztvevőinek egészségügyi biztosítása mentőgépjármű igénybevétele nélkül történik.

Az egészségügyi ellátás gyalogőrséggel csak épületben vagy kis területre korlátozott szabadtéren szervezett rendezvényen biztosítható, amennyiben a rendezvényen résztvevők száma 1001 főnél kevesebb.

A teljes 5/2006 Eüm rendelet a jogszabályok menüpontban itt érhető el.

Szeretnénk felhívni a rendezvényszervezők figyelmét, hogy az ANTSZ 2014. januári tájékoztatása szerint az 1001 fő alatti rendezvényekre KÖTELEZŐ a minimum gyalogőrséges egészségügyi biztosítás. Ennek elmaradása a rendezvény szervezőjének a felelőssége!

A tájékoztató érdemi részét itt olvashatják.

A VB Ambulance vállalja a szórakozóhelyek egészségügyi biztosítását az érvényes jogszabályok betartásával.