Covid gyorsteszt

Vállalkozásunk beindította Covid 19 gyorsteszt szolgáltatását.
Lehetőség van az Önök otthonában, vagy cégünk telephelyén elvégezni a szűrést. A nálunk elvégzett szűrés eredménye bekerül a fertőző betegek nyilvántartásába. A teszt eredménye 15 perc.
Az általunk használt tesztek magyar OGYÉI regisztrációval, és nemzetközi CE jelöléssel is rendelkeznek.

Koronavírus antigén gyorsteszt

A koronavírus fertőzöttség kimutatására létezik antigén gyorsteszt is, mely jelentősen olcsóbb a PCR tesztelésnél. Abban az esetben ideális az elvégzése, ha az adott személy nagy valószínűséggel fertőzött.

A mintavétel szintén a felső légutakból (orrból/garatból) kerül levételre speciális mintavevő pálca segítségével, melytől számítva 15 perc múlva kimutatható a pozitív, vagy negatív eredmény. (Antigén mennyiséget nem mutat a teszt.) A gyorsteszt esetében is fontos, hogy kellően gyakorlott személy végezze a mintavételt védőfelszerelésben.

A vizsgálat segíti a gyors döntéshozatalt, de alacsonyabb érzékenysége miatt a negatív eredmény nem zárja ki az aktuális fertőzöttség fennállását, ezért a negatív eredményt tünet esetén célszerű PCR teszttel megerősíteni.

Fontos tudni azt is, hogy az antigén teszt nem teszi lehetővé például az utazás utáni karantén feloldását, azt csak a PCR teszt elvégzésével lehet elérni.

A szerológiai gyorsteszt

A koronavírus (2019-nCoV IgG/IgM) gyorsteszt az ujjbegy megszúrását követően vett vérből (szükséges mennyiség: 20 microliter) kimutatott ellenanyag vizsgálat.

Ez azt jelenti, hogy nem magát a vírust mutatja ki a szervezetben, hanem a vírus szervezetbe jutását követően az immunrendszer válaszreakciója során termelődő két ellenanyagot (IgM és IgG).
Az IgM a fertőzés korai szakaszában termelődik, és meglévő vagy nemrég lezajlott fertőzésre utal, míg az IgG valamivel később, a fertőzés 5. napja körül kezd termelődni, és hosszú távon a szervezetben marad. A feltételezett fertőzés időpontjától számított 5. naptól mutatja ki annak meglétét, az átvészelését 3 évig jelzi.

A koronavírus teszt elvégzését követően kb. 20 perc múlva kész az eredmény, ami megmutatja, hogy az elmúlt időszakban már átesett-e a betegségen, vagy jelenleg is zajlik a betegsége tünetmentesen, vagy azt tudjuk megállapítani, hogy az ön szervezete nem termelt még kimutatható mennyiségű ellenanyagot a vírus ellen. Természetesen az eredmény a helyszínen megvárható.

Fontos kiemelni, hogy a fertőzés kezdeti szakaszában előfordulhat, hogy a szervezet még nem termel kimutatható mennyiségű ellenanyagot, így a tesztet később érdemes megismételni.

Amennyiben Ön a koronavírus tipikus tüneteit (láz, száraz köhögés, légszomj, fáradékonyság) mutatja, kérjük, vegye fel telefonon a kapcsolatot háziorvosával.

Szolgáltatásunk árairól az ÁRAINK menüpontban tájékozódhat.

%d bloggers like this: